logo wit

Workshop/ cursus

Basis wijn cursus

Vanaf nu te volgen bij ons in de winkel

Welkom bij onze basis wijncursus van de Wijnstudio, die vanaf mei te volgen is in onze winkel. Super tof om aan te kondigen dat Frederiksoord nu een cursuslocatie is geworden van de Wijnstudio, waarvoor ik met veel passie en plezier lesgeef over wijn.

De cursus is bedoeld voor iedereen die van wijn houdt en nieuwsgierig is naar het proces van wijn maken. Of je nu een beginner bent, een professional zonder wijnopleiding of gewoon een wijnliefhebber, deze cursus is een echte aanrader.

Tijdens deze intensieve cursus leer je over de belangrijkste druivenrassen, wijnregio’s in Europa en de Nieuwe Wereld en de basisprincipes van wijn en spijs. Ook leer je wijnen systematisch te proeven als een prof.

De cursus duurt vier lessen en wordt afgesloten met een examen over zowel de theorie als het proeven. Bij de cursus is een studiepakket en een selectie wijnen inbegrepen, evenals drie Schott Zwiesel wijnglazen. Aan het einde van de cursus ontvang je een basis Wijncertificaat. Hiermee kun je doorstromen naar de cursus WSET 2.

Ik kijk er enorm naar uit om jou te verwelkomen bij de lessen en je te helpen jouw passie voor wijn verder te ontwikkelen.
Schrijf je nu in en ontdek samen met ons de wereld van wijn!

Praktische informatie
Tijdsduur:       4 lessen van 3 uur
Niveau:           Beginners en professionals zonder

wijnopleiding
Zelfstudie:      20 uur
Proefwijnen:  20 goede proefwijnen inbegrepen
Prijs:                 €299,-

Wijn avond

Wil je een avond genieten van verschillende wijnen?
Tijdens de wijnavond krijg je de kans om diverse wijnen te proeven en te ontdekken. Elke wijnavond presenteren we een nieuw assortiment wijnen, zodat je telkens iets nieuws kunt ervaren. Je kunt je altijd inschrijven voor meerdere wijnavonden, en af en toe organiseren we ook thema-avonden.

Tijdens deze avond proeven we 6 tot 8 verschillende wijnen. De kosten bedragen slechts €25 per persoon.

Schrijf je nu alvast in door een e-mail te sturen naar marjan@odiewijn.nl.
Vergeet niet de datum en het aantal personen te vermelden. Voor vragen over deze avonden kun je ons bereiken via e-mail, WhatsApp of telefoon. We staan voor je klaar om je te helpen.

Wijnavond/proeverij
17 mei 

Wijnavond/proeverij
7 juni

Wijn avond op locatie

Complete avond gevuld met gezelligheid, wijn proeven, informatie over wijn en het proeven ervan, en natuurlijk lekkere hapjes!

Wil jij graag meer van wijn weten? Weet jij ook niet wat je precies moet kiezen in een restaurant of in de winkel? Of wil je gewoon een avond genieten van de wijnen die je kan proeven en drinken?Ik kom deze avond bij jou op locatie verzorgen.

We starten met een kleine introductie over wijn en het proeven/ beoordelen van wijn.Daarna gaan we 3 verschillende witte wijnen proeven en beoordelen.Tijdens de pauze gaan we genieten van de hapjes en kunnen we de wijn drinken die we geproefd hebben.Na de pauze proeven we 3 verschillende rode wijnen.Na de proeverij gaan we wederom genieten van de hapjes en de wijnen van die avond!

Aantal personen is ongeveer 5 tot 12. Wanneer de groep groter of kleiner is kunnen we altijd kijken naar de mogelijkheden.

De kosten zijn €29,50- pp.

Wijn/spijs workshop

Wijn heeft invloed op de smaak van eten, maar andersom heeft een gerecht ook veel invloed op de smaak van wijn.
Ben jij ook nieuwsgierig welke wijn jij moet kiezen bij je gerecht of hapjes?
In 3 avonden ga jij ontdekken welke wijn jij het beste kan kiezen bij je gerecht of andersom.Iedereen die geniet van wijn kan meedoen. Je hoeft dus niet veel van wijn of wijn/spijs te weten. We beginnen bij de basis. Maar wanneer jij al iets meer van wijn/spijs weet is het ook super leuk om mee te doen.
Tijdens de avonden proeven we minimaal 6 wijnen per avond. Naast de wijnen gaan we veel verschillende smaken in de vorm van hapjes proeven.

Binnenkort nieuwe datum
Wil jij op de hoogte blijven van de nieuwe datum die wordt gepland? Laat het me weten via mail/whatsapp

Kosten voor deze 3 avonden wijn/spijs zijn 90,- pp.

Schrijf je alvast in via marjan@odiewijn.nlVergeet niet aan te geven met hoeveel personen je komt. Vragen kan je ook altijd stellen via whatsapp of even bellen
06 20595916

Avond 1
14 juni

Avond 2
28 juni

Avond 3
5 juli 

Denk jij nou dit is wat voor mij

Neem dan gelijk contact op via de knop hier onder